Kot vsaka zgodba se je tudi zgodba letošnje generacije devetošolcev zaključila in to na najboljši možni način – z elegantno prireditvijo. Tako so nas devetošolci skupaj z razredniki v četrtek zvečer povabili na svojo valeto, kjer so nam v elegantnih opravah pokazali svoje že znane, pa tudi nekatere do zdaj skrite talente. Večer je bil namenjen uradnemu zaključku in slovesu od šole.

V petek pa so se poslovili še na manj uraden način – tokrat so se še zadnjič skupaj, kot oddelki, sprehodili po šoli ter s pesmijo, plesom in mnogimi lepimi besedami pokazali, kako srčna generacija so bili. Seveda pa je treba vsako funkcijo tudi uradno nekako predati. Navsezadnje so od petka dalje najstarejši, najpametnejši in najodgovornejši učenci na šoli zdajšnji osmošolci. In kako naj bodo tem častnim nazivom kos, če ne dobijo vseh informacij od starih mačkov, devetošolcev? In kako naj devetošolci vedo, da bodo zdajšnji osmošolci zmogli vse naloge, ki so jih do zdaj opravljali oni? To je seveda najbolje preveriti tako s teoretičnega kot tudi s praktičnega vidika. S predajo ključa. To je običaj, ki je bil nekoč prisoten na vseh osnovnih šolah, v zadnjem času pa je izginil. Na OŠ Center smo lani po več letih premora običaj obudili in lansko leto je častni naziv varuhov ključa dobil letošnji 9. b.

Devetošolci so v petek v šolski telovadnici pod mentorstvom športnih pedagogov pripravili zabavne športne preizkuse ter preizkus znanja iz vseh predmetov. Predstavniki vseh štirih oddelkov osmega razreda so tekmovali med seboj, za objektivnost in korektnost tekmovanja pa so poskrbeli strogi, a pošteni in prijazni sodniki devetošolci. Igre so bile zahtevne in zabavne, vsaka je imela drugo oviro – najprej so morali z zavezanimi očmi premagati poligon, nato žogico zadeti v skodelico, z mini hoduljami premagati razdaljo in še kaj, nato pa so morali dokazati znanje pri zelo zahtevnih vprašanjih. Skratka, borili so se kot levi, hiteli, razmišljali in se trudili za slavo in čast. Boj je bil naporen, in na koncu je v skupnem seštevku zmagal 8. c, ostali trije oddelki pa so mu tesno sledili. Devetošolci so po razglasitvi zmagovalca ključ predali predstavnikom 8. c, ki so ga visoko dvignili v zrak in s tem sprejeli zavezo, da bodo častno predstavljali vse vrline, ki jih imajo, ter da bodo vsi devetošolci v ponos šoli.

Več slik si oglejte v galeriji.

Zapisala Mateja Zupančič

 

 

 

Related Images:

(Skupno 194 obiskov, današnjih obiskov 1)