Na deževen torek, 21. maja, smo se v ŠD Marof v Novem mestu znova udeležili dogodka Žogarija. Na dogodku so sodelovale štiri ekipe, poleg OŠ Center, še OŠ Grm, OŠ Brusnice in  in OŠ Toneta Pavčka. Dogodek se je uradno začel ob 9:30 z uvodno predstavitvijo šol in predstavitvijo fair play protokola, nakazujoč začetek dinamičnega dne.

Začetek je zaznamovalo skupinsko ogrevanje, sledilo je tekmovanje za točke. Gledalci so z navdušenjem opazovali izjemne sposobnosti učencev v nogometu tri na tri in drugih spretnostnih igrah Žogarije. Kviz znanja je postregel z napetim bojem, medtem ko sta igri dekliški nogomet in “Z Vami gospod profesor” še dodatno povečali vznemirjenje med prisotnimi.

Za prigrizke je poskrbel Kekec z okusnim namazom, medtem ko so plesni nastopi na zvoke himne Žogarije dodali poseben čar. Ob igrišču so potekale številne aktivnosti, od kolesarskega poligona do policijskega kotička, kjer so otroci spoznavali delo policije. Predstavniki podjetja Elementum so mlade poučili o pomenu varnih naložb.

Tudi tokrat nas je obiska poštar Pavli s svojim nabiralnikom katerega so otroci napolnili do vrha s svoji čudovitimi pismi narejenimi v sklopu natečaja Pismo Srca – Kot sonček sveta.

Dogodek se je zaključil z nagovorom podžupana Urbana Kramarja in Marte Pavlin, ravnateljice OŠ Center, ki sta podelila nagrade. Naša ekipa se je odrezala odlično, saj je osvojila odlično drugo mesto.

Čestitke vsem nastopajočim.

Rezultati

Fair play: OŠ Toneta Pavčka
1. mesto: OŠ Grm
2. mesto: OŠ Center
3. mesto: OŠ Brusnice
4. mesto: OŠ Toneta Pavčka

Related Images:

(Skupno 92 obiskov, današnjih obiskov 1)