nov list Rastoče knjige

Med platnici šeste Rastoče knjige je tudi letos vloženega veliko truda in ljubezni do pisanja, slikanja in fotografiranja. Veseli smo, da je na naši šoli veliko otrok, ki z veseljem pristopijo k tovrstnim projektom, seveda pa se je za nastalo delo potrebno zahvaliti tudi vsem učiteljem, ki so učence spodbujali in usmerjali k načrtovanju, razvijanju idej in sooblikovanju naše nove knjige.

Učence so letos učitelji oz. mentorji usmerjali k dejavnostim in ustvarjanju na temo naše mesto. Pisali so zgodbe ali pesmi, fotografirali dele mesta ali pa raziskovali in spoznavali, česar do sedaj o Novem mestu še niso vedeli. Delo je bilo tudi tokrat odlično opravljeno in lahko bi rekli, da je rezultat vsega narejenega neke vrste poklon našemu mestu.

V šolski knjižnici bomo naš novi zbornik s ponosom postavili k izdelkom minulih let. Vsako leto imamo več bralcev. Če smo prve knjige natisnili v 50 izvodih, smo jih lani 100. Tudi letos bo tako. Tovrstno delo so namreč marsikateri starši prepoznali kot izjemno dragoceno in ga nagradili s prostovoljnimi prispevki, nekateri pa celo z donatorskimi sredstvi, ki so namenjena plačilu tiskanja naših knjig. Letošnja je ponovno bogata z zanimivimi besedili, fotografijami, risbami, slikami, pa tudi nekaj križank in ugank se najde v njej. Zagotovo je vredna listanja in poglobljenega branja.

Na šestem podstavku Rastoče deklice na hodniku v prvem nadstropju šole bo letos vpisana misel devetošolke Lune Goršek, ki je v svojem razmišljanju zapisala: »Z zanosom bom govorila vedno, ko bo to potrebno.«

Nekaj fotografij iz knjige si lahko ogledate na povezavi, kmalu pa jo bo mogoče dobiti tudi v tiskani obliki za prostovoljni prispevek. Ko bo knjiga natisnjena, vam sporočimo.

 

Manca Pezelj Berger, vodja Rastoče knjige

Related Images:

(Skupno 407 obiskov, današnjih obiskov 1)