Na šoli se zavedamo pomena razvijanja talentov posameznikov, zato bomo tudi v tem šolskem letu pripravili različne dejavnosti, namenjene učencem, ki so bili prepoznani kot nadarjeni.

Najprej smo na delavnice povabili učence 5. in 6. razreda. Cilj jesenskega druženja je bil zagotoviti nadarjenim učencem priložnost za razvoj in raziskovanje izven rednega pouka. Delavnice so bile zasnovane tako, da spodbujajo kreativnost, praktične veščine in miselne sposobnosti učencev.

Jesenske delavnice_nadarjeni

V četrtek, 9. 11. 2023, so učenci v popoldanskem času pod vodstvom učiteljev Urške Vuk, Toneta Andrejčiča in Mateje Jaklitsch ter Neve Kovač (študentke na praksi) ob čajanki okrasili steklene kozarčke, se preizkusili v miselnih igrah, spoznali čebelarjevo delo in izdelovali iz voska ali pekli piškote. Priložnost je bila tudi za sproščeno druženje in pogovor. Nekaj nastalih izdelkov bo na voljo na decembrskem šolskem bazarju.

Učenci so sodelovali z navdušenjem in radovednostjo, izkazovali so veselje ob ustvarjanju in uživali v dejavnosti. Izrazili so željo, da bi bile podobne aktivnosti še kdaj izvedene.

Tukaj si lahko ogledate fotografije z delavnic.

Zapisala Mateja Jaklitsch,

koordinatorica za delo z nadarjenimi učenci

Foto album

Related Images:

(Skupno 146 obiskov, današnjih obiskov 1)