Zaključna prireditev 2023V sredo, 14. junija, je bila v Športni dvorani Marof zaključna prireditev OŠ Center z naslovom Svet je kakor ringaraja. Življenje nikogar ne čaka, zato ga moramo užiti v vsej njegovi veličini, hkrati pa ga lahko polepšamo z lepimi besedami in dobrimi dejanji. »Vse prihaja in odhaja, vse v krogu se vrti, zdaj smo tu in zdaj nas ni.«

Učenci, ki so se pod budnim očesom učiteljev pridno pripravljali na zaključno prireditev, so nas s plesom, petjem in z recitiranjem popeljali v najrazličnejše kotičke sveta in s svojimi nastopi marsikomu pričarali nasmeh na obraz. Občinstvo je njihov trud nagradilo z glasnim aplavzom.

Zaključek šolskega leta je tudi priložnost za pohvale in nagrade najboljšim. Podelila jih je ravnateljica Marta Pavlin, ki je v svojem govoru poudarila:

»Verjamem, da ste se vsi trudili po svojih najboljših močeh in se povzpeli do oblakov, ki jih lahko dosežete. Za nekatere je uspeh že majhen korak na bolje pri učni uri, drugi pa se poleg šolskih obveznosti preizkušate na različnih področjih in iščete izzive na tekmovanjih. Ponosni smo na prav vsakega učenca naše šole in na vas, dragi starši in sodelavci ter mentorji, saj vemo, koliko truda je treba vložiti, da naše učence usmerimo na pot spoznanj in dejanj. Hvala vsem.«

Osnovna šola Center je letos prejela naziv najuspešnejše šole v znanju in najuspešnejše šole na športnem področju v novomeški občini.

Učenci so na tekmovanjih iz znanja osvojili 522 bronastih in bisernih priznanj, 67 srebrnih in kar 39 zlatih priznanj. Naj učenec šole je tudi letos postal Filip Judež iz 7. c. Naj športnica in športnik sta Ema Tomažič iz 8. b in Domen Vovko iz 9. b. Naziv najboljše športe ekipe sta si z osvojenim 3. mestom v državi razdelili ekipa starejših deklic v orodni gimnastiki in ekipa starejših dečkov v atletiki. Kulturnica šole je že drugo leto zapored postala Nika Novak iz 9. a. Nagrado OŠ Center za posebne prispevke k delu in življenju šole si je letos prislužil Matic Kotnik iz 9. a.

Vse prisotne je nagovorila tudi podžupanja MO Novo mesto, ki je čestitala vsem učencem in poudarila, kako pomembno vlogo ima OŠ Center, pa tudi vsak posameznik, pri soustvarjanju uspehov MO Novo mesto.

Zaključni prireditvi je sledila valeta devetošolcev, ki so novim dogodivščinam naproti stopili z mislijo: »Z majhnimi koraki stopamo po poti neskončnosti, česar nas je malo strah, a se tega potiho veselimo«.

Fotografije zaključne prireditve in valete: Fotokrožek OŠ Center

Video zaključne prireditve.

Video valete

zapisala Nina Bele

 

 

Related Images:

(Skupno 695 obiskov, današnjih obiskov 1)