Spoštovani starši,

na vas se obračamo s prošnjo, da ste nam v podporo pri preprečevanju širjenja virusa znotraj šolskega prostora in na ta način prispevate k ohranitvi izvajanja pouka v šoli.

Preko Združenja ravnateljev smo si prizadevali za spremembo načina izvajanja samotestiranja, vendar je Vlada RS kljub argumentom v četrtek, 11. 11. 2021, sprejela Odlok o spremembah in dopolnitvah Odloka o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo  Covid 19 (Uradni list RS št. 177/2021 in 174/2021).

Tako bo od srede, 17. 11. 2021, potekalo obvezno samotestiranje vseh učencev s hitrimi testi trikrat tedensko v prostorih šole (učenci se bodo testirali sami ob prisotnosti učitelja). Starši prevzamete teste za samotestiranje učencev v lekarnah, učenci jih prinesejo s seboj v šolo.

Učenci se bodo samotestirali po protokolu šole, ki ga boste skupaj z izjavo staršev o samotestiranju prejeli naknadno. Za tiste učence, katerih starši ne bodo soglašali s samotestiranjem v šoli, bomo pouk izvajali na daljavo.

Prosimo vas, da se v naslednjih dneh z otrokom pogovorite o tem, kako samotestiranje poteka, pri čemer vam je lahko v pomoč video na naslednji povezavi:  https://www.youtube.com/watch?v=Ljc9hG7xsFU. Priporočamo, da otrok samotestiranje ob vaši prisotnosti preizkusi tudi sam.

Naše poslanstvo je kvalitetno izvajanje vzgojno-izobraževalnega dela, za kar potrebujemo vaše sodelovanje in nenazadnje tudi stabilnost in mir, na kar opozarja tudi Združenje ravnateljev v sporočilu za javnost in starše, ki si ga lahko preberete tukaj.

Spoštovani starši, le s skupnimi močmi bomo uspeli zagotoviti, da se pouk izvaja v prostorih  šol. Pouk  na  daljavo  je  resda možen, ni pa enakovreden pouku v šoli.

PDF oblika tega obvestila.

Lepo vas pozdravljamo.

Ravnateljica

Marta Pavlin

 

 

 

 

 

(Skupno 178 obiskov, današnjih obiskov 1)