Spoštovani starši in učenci

Za nami je že peti teden poučevanja na daljavo, ki niti približno ni enostaven in od vseh nas zahteva polno mero angažiranosti. Odzivnost vseh vas je nad pričakovanji. Zato vam spoštovani starši in vam dragi učenci izrekam  vse pohvale. Zavedati se moramo, da vse, kar naredimo za naše učence oziroma za vaše otroke, je naložba v prihodnost.

Mesec april je bil po navodilih Ministrstva za šolstvo namenjen pridobivanju novih vsebin, utrjevanju in preverjanju znanja.

V Sklepu o ukrepih za nemoteno opravljanje vzgojno-izobraževalnega dela v osnovnih šolah, ki ga je izdala ministrica za šolstvo, so določeni ukrepi v zvezi z ocenjevanjem znanja učencev. Le to naj bi se v okrnjenem obsegu izvajalo v mesecu maju. Vse podrobnost o ocenjevanju (število ocen, kriteriji, načini in oblike ocenjevanja) vam bodo podali učitelji. Pred nami je zahtevno obdobje. Vsi skupaj se bomo potrudili, da bo pridobivanje ocen čim manj stresno. Zavedamo se, da imajo učenci različne pogoje za delo na daljavo, zato bo potrebno zelo tankočutno pristopiti k pridobivanju ocen. Verjamem, da bomo skupaj uspeli.

Pred nami so težko pričakovane počitnice, »koronapočitnice«. Izkoristite čas za stvari, ki vas veselijo in jih razmere dopuščajo. Predvsem pa poskrbite za svoje zdravje ter zdravje svojih najbližjih.

Marta Pavlin, ravnateljica

(Skupno 162 obiskov, današnjih obiskov 1)