France Prešeren, ki se je rodil 3. decembra 1800, bi bil naše akcije enostavno vesel. Na dan, ko je pred 219 leti prijokal na svet, smo se v torek, 3. decembra 2019, učenci 4. b razreda pridružili tristotim kulturnim dogodkom, ki so ta torek potekali po vsej Sloveniji.

Ob tej priložnosti smo povabili starše na prijetno in ustvarjalno popoldne. Tako smo se na družili v treh različnih delavnicah. Starši so se pod vodstvom svojih otrok spremenili v peke peciva, nekateri so navdušeno sodelovali pri okraševanju škatel in krašenju razreda, klepetali med seboj ali si potihem prepevali. Skratka, bili smo ustvarjalni in aktivni.

Ob koncu smo se v okrašenem razredu posladkali z okusnimi piškoti in za spomin odnesli domov vsak svojo škatlo polno dobrot. Tudi brez fotografiranja ni šlo. Uživali smo vsi, otroci, starši in mentorice delavnic. Zahvaljujemo se učiteljicama Manci Furlan in Ani Vilič ter Majevi mamici Maji, ki so nam pomagale pri izvedbi delavnic. Bilo nam je enostavno lepo in želimo si, da bi take delavnice ponovili še kdaj.

Fotografije z dogodka si lahko ogledate tukaj.

Ob koncu članka vsem bralcem našega prispevka želimo lepe božične in novoletne praznike in srečno v letu 2020, v katerem večkrat sežimo po dobri knjigi ali obiščimo gledališča in kulturne dogodke.

Učenci 4. b z učiteljico Manco Pezelj Berger

(Skupno 150 obiskov, današnjih obiskov 1)