Ekipa, ki je pridno delovala v mednarodnem projektu Erasmus+, je v teh dveh letih ustvarila kar nekaj zanimivih izdelkov. Lanskega januarja smo s skupnim delom vseh partnerjev projekta ustvarili koledar 2017, potem pa letos nadgradili sodelovanje še s koledarjem 2018.

Med gostovanjem pri nas v Sloveniji, smo ob druženju spoznavali tudi jezike naših partnerjev. Zbrali smo nekaj osnovnih fraz in besed ter oblikovali Mini slovar. Svoje kulturne značilnosti, hrano in jezik so predstavili gostje na kulturnem bazarju ob zaključku našega druženja.

Odkrivali in zmanjševali smo predsodke o tujcih, po naših aktivnostih pa je nastal priročnik “Cross the Borders, Transcend the Limits“, ki sta ga sestavili učiteljici Nina Vovko in Zlatka Gazvoda. Naredili smo kratek nemi film Rdeče rumeni svet o razlikah in drugačnosti ter ga vključili tudi v priročnik o zmanjševanju etničnih stereotipov.

Vsak šola je oblikovala tudi Mini turistični vodnik, kjer je predstavila kulturne in športne znamenitosti svojega kraja in države.

Naše druženje in izkušnje z enotedenske izmenjave udeležencev projekta oktobra 2017 v Sloveniji smo združili v predstavitveni video, ki ga lahko ogledate na youtubu.

Prispevek o našem obisku v Latviji pa so objavili v mnogih medijih, tudi na portalih lokalno.si in dolenjskilist.si.

Mojca Saje, koordinatorka projekta

 

Related Images:

(Skupno 117 obiskov, današnjih obiskov 1)