Foto krožek  je tudi letos združeval petnajst fotografov, ki so pridno sodelovali pri skoraj vseh šolskih aktivnostih. Fotografirali smo šolske prireditve in dneve dejavnosti, tekmovanja in nastope naših učencev, projektne aktivnosti in številnih druge dejavnosti znotraj in zunaj šole.

Osnovni cilj našega dela je, da se učenci usposabljajo za samostojno in suvereno fotografiranje tako za šolske potrebe kot tudi za osebno uporabo. Navajajo se na pravočasno in ustrezno pripravo fotoaparata, primerni izbor motiva in položaja fotografa, pravilno in samostojno fotografiranje dogodkov, za ustrezni naknadni izbor in obdelava fotografij ter primerno shranjevanje in izdelava foto arhiva.Fotografije sproti urejamo in jih po potrebi obdelamo z različnimi računalniškimi programi in mobilnimi aplikacijami. Shranjujemo jih na šolskem strežniku in pripravljamo za objavo na spletnih straneh. Veliko naših fotografij je že bilo objavljenih v šolskih glasilih ter tiskanih in elektronskih medijih, še največ pa jih lahko vidite tukaj v foto galerijah na šolski spletni strani.

Svoje fotografske spretnosti so nekateri učenci razvijali tudi s sodelovanjem na različnih natečajih, še največ pa izven šole z domačim delom. Svoje fotografske izkušnje so lahko predstavili z občasnimi razstavami v šoli, nekaj pa smo jih dali na ogled tudi v foto album.

Mentorica: Mojca Saje

Related Images:

(Skupno 229 obiskov, današnjih obiskov 1)