Tako smo si tekmovalci, navijači, mentorica in učitelji glasno vzklikali v sredo popoldne, 27. 1. 2021, ko smo zaključili s snemanjem osmine finala kviza Male sive celice. V zanimivem dvoboju z OŠ Ivana Groharja iz Škofje Loke je bila naša ekipa v sestavi Tije Žura, Lenarta Bernika in Matica Kotnika uspešnejša in se s tem uvrstila v naslednji krog, v četrtino finala.

Naša ekipa, ki je na snemanju tekmovala v vijolični barvi, si je občutnejšo prednost priigrala že v drugi igri Hitre celice, kjer je bil kapetan Lenart res hiter pri pritisku na tipko, vsi trije pa so skoraj vse primere rešili pravilno. Tudi v labirintu smo bili uspešnejši od rumene ekipe. Matic je natančno usmerjal Lenarta, ki je hitro pobiral črke,  Tija pa je v mislih že sestavila besedo. Z veliko prednostjo so naši tekmovalci uspešno pluli med ostalimi vprašanji in pripluli do zmage.

Zanimivo snemanje  so ves čas on-line preko Zooma spremljali navijači, ki so našo ekipo v trikratnem javljanju v oddajo tudi glasno spodbujali in dajali zagon naši ekipi.

Tekmovalcem so po zmagi čestitali tudi učitelji in tu so prvi odzivi:

Matic Kotnik: »Dobri ste bili. Namazali ste jih kot putr na kruh.« je ekipo pohvalila učiteljica Karmen Novak.

Tija Žura: Učiteljica Zlata Valentić mi je napisala: »Niste male, ampak velike sive celice!«

Lenart Bernik: Tudi meni je učiteljica Zlata Valentić čestitala: »Občudujem vašo željo po dokazovanju talentov. Veseli me, da ste poleg šolskega dela uspeli ohraniti ustvarjalnost in zmožnost znajti se v novih situacijah.«

Ponosni smo na ekipo in navijače in… »Gremo pogumno naprej!« 

Oddajo si bomo na RTV SLO lahko ogledali v soboto, 20. 3. 2021.

Related Images:

(Skupno 473 obiskov, današnjih obiskov 1)