Prvi dan v šolskem letu 2020/2021 je bil še bolj vznemirljiv kot sicer, saj so ga zaznamovali ukrepi za preprečitev širjenja virusa covid-19, ki nam jih vsem narekujejo strokovnjaki NIJZ in MIZŠ. Običajnim navodilom za življenje in delo na šoli v naslednjih desetih mesecih so razredniki dodali še vsa priporočila, da bi se izognili ponovnemu zaprtju šole in pouku na daljavo. Seveda nam bo t. i. model B za organizacijo vzgojno-izobraževalnega dela vzel nekaj svobode, ampak če se bomo na tak način izognili omejitvam, ki jih predvidevata model C in model D, ne bo prehudo.

»Danes je naše učilnice ponovno napolnilo veselje in pozitivno pričakovanje. V času počitnic ste si, učenci, nabrali veliko energije in sedaj je čas, da z optimizmom začnete novo šolsko leto. Zaupajte vase in skupaj bomo mirno in uspešno izpeljali tudi to leto. Nabrali si bomo nova znanja in spoznanja ter obnovili stara ali pa pridobili nova prijateljstva. Srečno v šolskem letu 2020/2021!« S temi besedami nas je v novo leto pospremila ravnateljica Marta Pavlin, ki je nato izrekla dobrodošlico našim novim učencem – 62 prvošolcev je na matični šoli, 10 pa na podružnični na Malem Slatniku.

Tudi letos se je v poletnih mesecih šolo obnavljalo. Učenci so takoj opazili prenovljene toaletne prostore v levem traktu šole in stacionarne računalnike v učilnicah, kjer jih še ni bilo.

Foto album prvošolcev

(Skupno 215 obiskov, današnjih obiskov 1)