V sredo, 9. 10. 2019, se je šest učencev šestega razreda udeležilo 19. iger brez meja v Dolenjskih Toplicah. To srečanje dolenjskih osnovnošolcev organizira Društvo prijateljev mladine Mojca Novo mesto.

Z avtobusom smo se pripeljali v Tabor mladih Mojca v Dolenjskih Toplicah in si najprej ogledali teren. Dobili smo seznam, na katerem je bilo kar 15 iger – toliko, kot je bilo sodelujočih šol.

Tekmovanje se je kmalu začelo. V vsaki igri je morala sodelovati celotna ekipa. Preverjali pa so splošno znanje, športne veščine in – moč naše srečne zvezde.

Začeli smo s skokom v daljino. Skupno smo skočili več kot deset metrov. Nadaljevali smo s kolesom sreče. Marjan in Matej sva zadela najvišje število točk – škoda, ker tudi ostala četverica ni imela tako srečne roke. Matej je bil najbolj uspešen tudi pri metu na koš. Nato smo tekmovali še skakanju v žaklju, po poligonu smo dirkali s skiroji, streljali z loki, imeli štafetno dirko na kolesih, s hokejsko palico smo vodili žogico, tekmovali smo v natančnem spominu, preizkusili smo se v prepoznavanju zastav, po črti smo se premikali s pomočjo treh deščic, v avtomobilčkih na pedala smo se vozili po narisani progi, iz kock smo zgradili zid in ga podrli v manj kot osmih minutah, z veliko pinceto smo morali prenašati želode … Pri vseh igrah smo se trudili biti kar najboljši.

Kljub temu da smo zasedli 14. mesto, smo se zelo zabavali.

 

Marjan Kamenšek, 6. b, in Matej Molan, 6. c

(Skupno 83 obiskov, današnjih obiskov 1)