V torek, 17. 9. 2019, smo se z dvema ekipama udeležili predtekmovanja kviza Male sive celice. Potekalo je na OŠ Kozje na Kozjanskem.

Ekipa, ki so jo sestavljali Lenart Bernik, Tin Bevc Taraniš in Mitja Dolšina, se je odlično odrezala in na pisnem testu pokazala zelo veliko znanja. Žal je fantom zmanjkalo nekaj točk, da bi se uvrstili v ustni del.

Naši drugi ekipi pa je šlo še veliko bolje. Bine Zajc, Jurij Dović in Bor Tekstor so namreč v konkurenci 48-ih ekip z Dolenjske, Bele krajine in Posavja zmagali. Na pisnem testu so fantje dosegli največ točk in tudi na ustnem delu, kamor se je uvrstilo le 8 najboljših ekip s pisnega dela, so na vsa vprašanja odgovorili pravilno ter premagali nasprotno ekipo.

Bine, Jurij in Bor so se uvrstili v nadaljevanje tekmovanja, ki bo potekalo na RTV Slovenija in jih bomo lahko gledali po televiziji.

Naši šoli pa so priborili tudi čast, da bomo kot zmagovalci predtekmovanja, prihodnje leto predtekmovanje za ekipe naše regije pripravili mi. Kot gostitelji bomo lahko sodelovali kar s tremi ekipami.

Vsem šestim fantom iskreno čestitamo, Binetu, Juriju in Boru pa želimo veliko uspehov v nadaljevanju kviza Male sive celice. Vsi bomo navijali za vas.

Več slik si oglejte v galeriji.

(Skupno 238 obiskov, današnjih obiskov 1)