V četrtek, 13. 6. 2019, se je ob 17h začela tradicionalna prireditev naše šole ob zaključku šolskega leta. Letos je bilo še posebno slovesno, saj praznujemo 90-letnico šolske stavbe. Pred prireditvijo, ki je potekala v Športni dvorani Marof, smo v prvem nadstropju šole pozdravili posebne goste: predstavnike naše ustanoviteljice MO Novo mesto, člane sveta šole in sveta staršev, Zavoda za šolstvo RS OE Novo mesto ter upokojene delavce šole. Na vhodu v šolo in na hodnikih so jih pričakali učenci in jim prikazali nekaj svojih dejavnosti ter jih tako vpeljali v vzdušje prireditve, na kateri so nastopili vsi učenci od 1. do 5. razreda ter učenci od 6. do 9. razreda, vključeni v pevski zbor, Center band, dramski krožek, gledališki klub … V eni šolski uri smo na krilih časa preleteli trenutke, ključne za obstoj, razvoj in uveljavitev naše šole. Vsi nastopajoči so dali vse od sebe in si resnično zaslužili glasen aplavz s polnih tribun.

Nagovorila nas je tudi Marta Pavlin, naša ravnateljica, ki je v svojem govoru poudarila: »Šolska vrata so se prvič odprla daljnega  leta 1929. Velika šolska stavba se je v tem času postarala in iz vseh prostorov veje bogata tradicija. Kljub prizadevanjem, da bi stavba ohranila funkcionalnost, ostajala na videz skoraj nespremenjena. Letos jo bomo pomladili z novo fasado in ji osvežili pročelje s prenovljenima vhodoma, do jeseni bo končana posodobitev kuhinje in vhoda v garderobo.«  Vse, kar je bilo kadar koli narejeno na šolski stavbi, je imelo samo en cilj – zagotoviti osnovne pogoje za napredovanje učencev na vseh področjih, ki jih pokrivajo šolski predmeti.  To nam uspeva, saj je bila OŠ Center tudi letos razglašena za najboljšo šolo v znanju in se je visoko uvrstila na športnem področju. Naj učenec šole za leto 2018/2019 je Timotej Gornik, najboljša športnika sta Eva Palka in Nace Zajc, najboljša športna ekipa so mlajši košarkarji in nagrado za prispevek k delu in življenju šole je dobila Nina Pečnik. Tudi podžupan MO Novo mesto Boštjan Grobler nam je čestital za odlično delo  in vidne dosežke ter nam ob visokem jubileju podelil priznanje MO Novo mesto.

Prireditev se je zaključila s slavnostno predstavitvijo devetošolcev in pozdravom vseh nastopajočih. Počitnice se bližajo, jeseni pa se bomo zbrali v pomlajeni »stari dami«.

Za popotnico v novo desetletje pa še zaključna misel iz govora ravnateljice Marte Pavlin: »Z znanjem slikamo podobo prihodnosti, ki prihaja k nam z novimi izzivi. Na tradiciji devetih desetletij temelji sedanjost in iz nje vodi pot v prihodnost. Generacije učencev nas spodbujajo, da gre Osnovna šola Center v korak s časom in da ostaja sodobna vzgojno-izobraževalna ustanova!«

Več slik si oglejte v foto-galeriji.

(Skupno 341 obiskov, današnjih obiskov 1)