Od 11. 3. 2019 do 15. 3. 2019  smo bili šestošolci na zasneženem Pohorju v hotelu Jakec. V tem tednu se je zgodilo toliko stvari, da bi lahko napisala cel roman. Preden smo se odpeljali, se mi je zdelo, da bom smučanje zelo sovražila – komaj sem dihala od nelagodja. Ampak tudi drugi niso znali smučati, zato sem se tolažila, da bo že nekako.

Na Pohorju smo izstopili v zimsko pravljico. Mrzel zrak nas je pobožal po licih. Že prvi dan so nas vaditelji razdelili v skupine  in nas odpeljali na smučanje. Zelo sem se bala, a tudi nas,  začetnike, so postavili na smuči. Uspelo mi je preživeti! Vsi smo se živi in zdravi vrnili v hotel.

Ker smo bili razdeljeni v skupine glede na znanje smučanja, smo se lahko vsi izboljševali in se do sitega nasmučali.  V torek smo začetniki preizkušali sidra – prvič sem se kar tresla od strahu. V sredo sem bila že bolj samozavestna. Sreda je bila moj najljubši dan. Dopoldne smo smučali, po kosilu pa smo odšli na pohod do Črnega jezera. Hodili smo ob smučišču, skozi gozd in  po približno pol ure hoda zagledali zamrznejo jezero. Nazaj grede smo se vračali po smučišču, ki je bilo tako strmo, da sem komaj pridihala do vrha. V četrtek smo vadili smučanje, po večerji pa smo imeli v jedilnici ples. Zelo smo se zabavali. V petek dopoldne je bilo na sporedu smučarsko tekmovanje. Pomerili smo se v slalomu. Najhitrejši trije učenci so dobili nagrade, vsi pa diplome, na  katerih piše, da smo postali smučarji.

Teden je hitro minil. Na koncu moram še dodati, da se je vredno naučiti smučati, saj je zelo zabavno – ko ga obvladaš!

Slike si oglejte v foto-galeriji.

Meta Taufer, 6. a, in Lia Kotnik, 6. b

 

(Skupno 170 obiskov, današnjih obiskov 1)